‘Wolf’ Hummer is eindelijk terecht, maar loopt zware verwondingen op door vossenklem

Hummer, de wolfshond van Hanne Boucquez, is eindelijk weer thuis bij zijn baasje. Foto: if

Lichtervelde / Torhout -

Hanne Boucquez uit de Hazelstraat in Lichtervelde heeft na meer dan een week haar Saarlooswolfhond Hummer teruggevonden. De hond liep wel zware verwondingen op door een vossenklem.

Hummer, de Saarlooswolfhond van Hanne Boucquez was al sinds 27 december zoek. In de streek van Lichtervelde en Torhout dachten heel wat mensen dat ze een wolf gezien hadden. Het bleek steeds om Hummer te gaan. Na een intense zoektocht van meer dan een week is de hond terecht. Hij werd teruggevonden langs de Vandewallestraat in Lichtervelde.

Het dier bleek wel een grote wonde te hebben. “Dat kwam door een vossenklem die geplaatst werd door illegale jagers”, zegt Hanne. “Ik was enorm geschrokken toen ik Hummer zag. Gelukkig kon ik ter plaatse gekalmeerd worden. We brachten de hond naar de dierenarts waar hij met succes werd verzorgd. Ik denk dat hij die wonden opgelopen heeft in het Groenhovebos. Daar waren al sporen van Hummer te vinden.”

Gat in omheining

Ze heeft ook klacht ingediend tegen onbekenden. Maar ze is toch opgelucht dat haar geliefde huisdier weer thuis is. In amper enkele weken tijd liep hij al vier keer weg, drie keer daarvan kwam hij wel op eigen houtje weer thuis. Hij maakte telkens een nieuw gat in de omheining.

“Het heeft even geduurd vooraleer hij mij herkende, maar intussen voelt hij zich alweer thuis. Ik heb een zeer lange week achter de rug. Tijdens de nachten moest ik werken en overdag zocht ik naar Hummer. Daarbij heb ik heel veel steun gekregen uit verschillende hoeken. Ik wil dan ook iedereen bedanken die geholpen heeft in de zoektocht.”

Nu zal ze wel investeren in een industriële omheining, in de hoop dat Hummer niet meer kan ontsnappen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees