Toekomst Team Sky weer wat zekerder

Toekomst Team Sky weer wat zekerder

Foto: Photo News

Team Sky moet voorlopig niet wanhopen. Dat meldt La Gazetta dello Sport. Vorige maand liet Sky weten dat het vanaf 2020 niet langer als hoofdsponsor wil fungeren van de Britse ploeg van ­Froome en Thomas. Maar de Italiaanse krant weet nu dat Comcast – de nieuwe eigenaar van het bedrijf Sky – aan teammanager Dave Brailsford heeft beloofd dat hij sowieso niet meteen zonder centen zal vallen. Ook zonder nieuwe hoofdsponsor biedt Comcast hem de garantie dat het in 2020 en 2021 voor 70% van het budget zal zorgen.

Het biedt Brailsford de tijd om in alle rust naar een nieuwe geldschieter uit te kijken en meteen kunnen ook de doorlopende contracten met onder anderen Froome, Thomas, Kwiatkowski en Bernal gehonoreerd worden. Nog volgens de Gazetta zou Comcast daarvoor zelfs geen plaats op het shirt eisen. Het nieuws sluit aan bij een brief die eerder al in Britse media uitlekte en waarin Sky beloofde dat het in alle omstandigheden “voor de ploeg zou zorgen”.

Intussen meldt de wielerwebsite Velonews dat ook een fusie tussen Team Sky en de procontinentale ploeg ­Israel Cycling Academy niet uitgesloten is. Miljardair Sylvan Adams, de Canadese eigenaar van Israel Cycling Academy, wil zo snel mogelijk naar de World Tour. Een samensmelting met Team Sky zou een van de pistes zijn.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.