“Wordt ze daarvoor betaald?!”: Hannah en Shane krijgen elke dag opmerkingen over hun relatie, daar willen ze nu een einde aan maken

“Wordt ze daarvoor betaald?!”: Hannah en Shane krijgen elke dag opmerkingen over hun relatie, daar willen ze nu een einde aan maken

Foto: Instagram/Hannah Aylward

“Ze moet wel zijn zus zijn” of “waarschijnlijk wordt ze betaald om voor hem te zorgen”. Hoewel Shane Burcaw (26) en Hannah Aylward (25) al drie jaar een liefdevolle relatie hebben, krijgen ze nog dagelijks zulke opmerkingen te horen. Om het stigma rond relaties met iemand met een beperking te doorbreken, maken ze voortaan video’s over hun leven.

Shane Burcaw (26) uit de Amerikaanse staat Pennsylvania is geboren met spinale musculaire atrofie (SMA), een progressieve spierziekte. Daardoor zit hij al sinds zijn tweede levensjaar in een rolstoel.

Drie jaar geleden leerde hij Hannah Aylward (25) kennen, nadat zij hem had gecontacteerd na het zien van een documentaire over zijn leven. Ze stuurden elkaar geregeld berichten en konden urenlang met elkaar praten aan de telefoon.

Daarom besliste Hannah, die studeert in de Amerikaanse staat Minnesota, hem uiteindelijk te gaan bezoeken. Ze brachten vier dagen samen door en zo groeide hun liefde. Vrijwel meteen wisten ze dat ze een langeafstandsrelatie een kans wilden geven.

Lees hieronder verder

Stigma doorbreken

In 2018 zetten ze de volgende stap in hun relatie en gingen ze samenwonen in een appartementje in Minnesota, zodat Hannah haar studies kon vervolgen. Sinds ze bij elkaar introkken, maken ze ook video’s om hun levensverhaal te delen met de wereld.

Daarmee willen ze proberen om het stigma rond mensen met een beperking te doorbreken. Ze willen mensen beter inlichten en aantonen dat er niets vreemd is aan hun relatie.

“Ons doel is om relaties zoals de onze te normaliseren”, zegt Shane aan Daily Mail. “Als Hannah en ik samen in het openbaar zijn, nemen omstanders vaak aan dat ze mijn zus is of dat ze betaald wordt om voor mij te zorgen. Er zijn veel vooroordelen rond mensen met beperkingen, maar een van de ergste is dat ze niet in staat zijn om een romantische, liefdevolle relatie te hebben.”

Het koppel richtte zes maanden geleden het account Squirmy and Grubs op op YouTube. In hun video’s belichten ze hun leven én de huishoudelijke taakjes op een humoristische manier. Ze hebben inmiddels 127.000 volgers.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees