Verdachte van steekpartij in villawijk in Knokke overgeleverd vanuit Zwitserland

Verdachte van steekpartij in villawijk in Knokke overgeleverd vanuit Zwitserland
Brugge / Knokke-Heist -

In de zaak van een poging tot doodslag in Knokke is de verdachte donderdag vanuit Zwitserland aan België overgeleverd. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De 26-jarige man zal nu verhoord worden.

Op vrijdag 14 december werd een 47-jarige vrouw rond 10.20 uur het slachtoffer van een steekpartij in haar woning in de Cipressenstraat. De vrouw kreeg meerdere messteken te verwerken en werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De precieze omstandigheden van de feiten blijven voorlopig onduidelijk.

LEES OOK. Moeder van twee in coma nadat ze werd neergestoken in Knokse villawijk: betrapte ze een inbreker?

Op basis van een Europees arrestatiebevel van de Brugse onderzoeksrechter werd op zaterdag 29 december in het Zwitserse Zürich een verdachte gearresteerd. Het gaat om een man zonder gekende nationaliteit of woonplaats. A.M. wordt verdacht van poging tot doodslag en poging tot diefstal met braak. Zijn motief is onbekend, maar het is dus een mogelijkheid dat de steekpartij ontstond tijdens een uit de hand gelopen inbraak.

Het is voorlopig nog niet duidelijk of de verdachte de feiten bekent. Na zijn verhoor zal hij in principe voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Die zal dan beslissen over zijn verdere aanhouding.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees