Voorzitter van KRC Genk kan enkel hopen dat Pozuelo blijft: “Hopelijk volgt hij zijn hart”

Voorzitter van KRC Genk kan enkel hopen dat Pozuelo blijft: “Hopelijk volgt hij zijn hart”

Foto: BELGA

Het potentiële vertrek van Alejandro Pozuelo zorgt voor de nodige onrust op stage bij KRC Genk. Voorzitter Peter Croonen had alvast geen hoopvolle boodschap over het dossier van de Spaanse smaakmaker.

Bij zijn contractverlenging in de zomer van 2017 - dat contract loopt nog tot 2021 - dwong Pozuelo af dat hij voor een gelimiteerd bedrag zijn vrijheid kon herwinnen: 8 miljoen euro. Tot vorige zomer zorgde dat bedrag nooit voor problemen. Toen kwam moederclub Betis Sevilla aankloppen, maar tot een transfer kwam het toen niet. Nu wordt hij echter het hof gemaakt door een club uit het Midden-Oosten.

Genk wil er alles aan doen om zijn aanvoerder te behouden, maar de onderhandelingen voor een verbeterd contract lopen al langer. “Wij kunnen niet matchen wat Pozuelo in het Midden Oosten kan verdienen”, vertelde voorzitter Croonen bij VTM Nieuws. “Hopelijk volgt hij zijn hart. Dan gaat hij blijven”, klinkt het.

Trainer Philippe Clement maakt zich geen zorgen. “We hebben hem aan het werk gezien, tijdens oefenmatchen en op de trainingen. Hij zit niet met zijn hoofd bij een transfer”, aldus Clement.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.