Derde home invasion in drie weken in zelfde dorp: brutale overvallers verwonden vrouw (62)

Derde home invasion in drie weken in zelfde dorp: brutale overvallers verwonden vrouw (62)

De oprit en garage van de woning werden afgespannen met politielint. Foto: jvi

Beersel -

Bij een brutale overval in een woning in de Frans Walravensstraat in Lot is een vrouw donderdag gewond geraakt. De teller van home invasions in de Beerselse deelgemeente staat daarmee op drie in slechts enkele weken tijd.

Veel details over de feiten konden politie en parket gisteravond nog niet vrijgeven aangezien het onderzoek nog loopt.

Een 62-jarige vrouw werd omstreeks 19 uur aangevallen in haar woning in de Frans Walravensstraat in Lot. Volgens het parket Halle-Vilvoorde raakten de daders binnen met een list. Daarna moeten ze bijzonder driest te werk zijn gegaan.

“De verdachten gingen uiteindelijk aan de haal met onder andere een wagen, gsm en laptop”, zegt Gilles Blondeau, woordvoerder van het parket.

119 criminele feiten in december

De politie bleef zeker twee uur ter plaatse en sloot de oprit van de woning en de garage af met lint. Een ziekenwagen werd opgeroepen. De hulpdiensten brachten het gewonde slachtoffer voor verzorging over naar het ziekenhuis.

Met de overval gisteravond is het al de derde home-invasion in korte tijd in de Beerselse deelgemeente, wat zeker opmerkelijk is. Of er een mogelijke link is tussen de drie feiten, lijkt voorlopig niet duidelijk.

Wat wel al langer duidelijk is, is dat de politiezone Zennevallei (Beersel - Halle - Sint-Pieters-Leeuw) al enkele weken kreunt onder een golf van criminaliteit, met dan vooral een enorme piek aan inbraken in gebouwen.

Uit pas vrijgegeven cijfers blijkt dat er alleen al in december vorig jaar 119 feiten werden genoteerd. Bovendien werd ook al in november een opvallende stijging van het aantal inbraken vastgesteld.

Inwoners reageren nauwelijks

Het nieuwe jaar werd overigens zeer slecht ingezet, met al ruim meer dan twintig feiten. Ook deze maand blijken heel veel van de inbraken gepleegd te zijn in Beersel, gevolgd door Halle en daarna Sint-Pieters-Leeuw.

De politiezone schakelde intussen al heel wat extra middelen in om de toenemende criminaliteit een halt toe te roepen. Gaande van extra patrouilles tot een grondige analyse van alle feiten, met onder andere telkens een uitgebreid buurtonderzoek.

De politie stelt wel vast dat maar weinig inwoners de hulpdiensten alarmeren bij het zien van verdachte handelingen of gedragingen. Daarom werd eerder deze week nog de dringende oproep gelanceerd om sneller het nummer 101 of het algemeen nummer 02-363.93.00 te bellen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees