Niels Albert over BK bij de vrouwen: “Loes Sels heeft nog te veel respect voor nichtje Sanne Cant”

De renster die Sanne Cant van een tiende Belgische driekleur op rij kan houden is Loes Sels. Volgens Niels Albert, haar ploegleider bij Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, maakt de 33-jarige Kempense zelfs een goede kans op een derde titel. Ze werd al Belgisch kampioene in 2007 en 2008. “Op het zware parcours in Kruibeke heeft zij zaterdag betere kaarten dan Sanne”, zegt Albert.

LEES OOK. Sven Nys en Niels Albert over BK veldrijden: “Van Aert en Aerts gaan dit parcours héél graag hebben”

“Maar Loes en Sanne zijn familie en ik denk dat ze nog te veel respect heeft voor haar nicht. Ze moet dat zaterdag een uurtje kunnen uitschakelen en haar durven voorbij te rijden en het ­initiatief nemen. Dan maakt ze een mooie kans om te winnen. Ik ­begrijp dat ze familie zijn en dat die regenboogtrui van Sanne respect afdwingt, maar ze moet dat even vergeten.”

 

 

Sanne Cant zelf rekent alvast op een nieuwe driekleur. “Blijf ik gezond en ken ik geen pech, dan zou ik normaal gezien moeten winnen”, klinkt het. Cant heeft wel een moeilijke week achter de rug na een val vorige zondag in Brussel. “Op mijn quadriceps pronkt een fameuze blauwe plek. Maar het is een hartvormige, dus ze zal met liefde gegeven zijn, denk ik. (lacht) Al heb ik er toch last van gehad en kon ik bijgevolg niet alles doen wat ik had vooropgesteld. Maar ik heb nog tot zaterdag om volledig klaar te zijn. Hopelijk volstaat dat.”

 

Play

bekijk ook

 

Corrigeer