Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

Stalker krijgt celstraf voor belagen en bedreigen elf exen

Brugge/Oostende

-

Een 42-jarige Bruggeling die elf ex-vriendinnen belaagde en met de dood bedreigde heeft van de strafrechter 37 maanden effectieve celstraf gekregen. Sammy H. zelf legde de schuld bij de slachtoffers. “Ze gaven mijn spullen niet terug.”

Sinds hij eind 2016 ambtshalve geschrapt werd, knoopte Bruggeling Sammy H. de ene na de andere relatie aan. Via datingsites zocht hij contact met vrouwen en als de vonk oversloeg, trok hij zo snel mogelijk bij hen in. Maar zodra de dames hem weer aan de deur zetten, begon H. hen hardnekkig te stalken met sms'jes en telefoontjes. “De beklaagde trok als een parasiet van vrouw naar vrouw”, verduidelijkte de procureur tijdens de pleidooien in december. “Maar als ze hem afwezen werd hij agressief en bedreigde hij hen zelfs met de dood. En als het even kon, chanteerde hij zijn exen ook voor geld.”

Ook tijdens de relaties waren doodsbedreigingen schering en inslag. “Als je niet eerlijk bent, stamp ik je dood. Ik heb er de juiste schoenen voor aan”, citeerde de procureur een van zijn talloze dreigementen.

Fysiek geweld

Als de vader van een van zijn lieven belde, klonk het: “Als je nog een keer contact met haar opneemt, snij ik je de keel over.” In de meeste gevallen bleef het bij woorden, maar bij twee ex-partners ging H. effectief over tot fysiek geweld. Iets wat hij tijdens zijn proces met klem ontkende. “Ik heb nooit vrouwen geslagen. Ik contacteerde hen enkel en alleen omdat ik mijn spullen terugwilde of een vergoeding voor de werken die ik in hun woning had uitgevoerd.”

Sammy H. beklaagde “Ik heb nooit vrouwen geslagen, ik contacteerde hen enkel omdat ik mijn spullen terug wilde”

H. zit sinds februari vorig jaar in de gevangenis. De elf slachtoffers zijn afkomstig van Brugge, Gistel, Oostende, Blankenberge, Moorslede en Puurs. H. kreeg al eens een voorwaardelijke celstraf opgelegd voor gelijkaardige feiten. Vier slachtoffers die zich burgerlijke partij stelden in de zaak kregen een totale schadevergoeding toegekend van 3.000 euro. (aft)

Het beste van Enkel voor abonnees