Van Uytvanck strijdvaardig voor start Australian Open: “Wozniacki? Iedere wedstrijd moet gespeeld worden”

Van Uytvanck strijdvaardig voor start Australian Open: “Wozniacki? Iedere wedstrijd moet gespeeld worden”

Foto: EPA-EFE

Alison Van Uytvanck (WTA 51) heeft het niet getroffen op de Australian Open met een eerste ronde tegen Caroline Wozniacki (WTA 3), de titelverdedigster, maandag. Maar ze is niet bereid bij de pakken te blijven zitten en zal er vol voor gaan.

Over haar loting

“Ik heb de tabel in Hobart gezien toen ik met Greet Minnen, mijn vriendin, en met Kirsten Flipkens was. Ik heb hen verteld dat ik tegen Wozniacki moest spelen en ik zag hun reactie: ‘Oei’! Maar bon, het is wat het is. Ik heb al niet vaak getroffen hier met eerste ronden tegen Serena en Azarenka. Veel erger kan het dus niet zijn met Wozniacki. Het zal moeilijk zijn, maar iedere wedstrijd moet gespeeld worden.”

Over haar voorbereiding

“Ik heb pech gehad in Auckland. Ik was goed aan het spelen (NvdR: tegen de Nederlandse Schoofs) en dan val ik een beetje ongelukkig en kreeg ik redelijk wat pijn aan mijn enkel. Dat heeft mijn voorbereiding een deuk gegeven. Daardoor moest ik in Hobart een beetje naar mijn spel zoeken. Ik heb er wel een match gewonnen, maar het was niet het niveau dat ik hoopte.”

Over Wozniacki

“Ik heb er verleden jaar in Rome nog tegen gespeeld. Weliswaar verloren (NvdR: 6-1, 6-4), maar ik vond dat ik een goede wedstrijd gespeeld. Het is iemand die gewoon niet gaat weggeven. Ze zal er van het begin tot het einde staan en wel gebeten zal zijn om die titel zo goed mogelijk te verdedigen. Ze zal misschien wat stress hebben om dat te doen, maar het zal hoe dan ook niet eenvoudig zijn.”

Over haar kansen

“De kwaliteiten van Wozniacki zijn haar return en haar vastheid, maar hopelijk kan ik haar pijn doen door goed te variëren. Goed serveren ook, daar ze heel goed retourneren. Ik zal gewoon mijn foutenlast zo laag mogelijk moeten kunnen houden met agressief tennis te spelen. Wat ik vorig jaar tegen Muguruza op Wimbledon gepresteerd heb, kan mij zeker helpen. Hopelijk kan ik dat naar maandag meenemen.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.