Kortrijk verhuurt Ajagun voor de rest van het seizoen aan Omonia Nicosia

Kortrijk verhuurt Ajagun voor de rest van het seizoen aan Omonia Nicosia

Foto: Photo News

Omonia Nicosia huurt tot het einde van het seizoen Abdul Ajagun van KV Kortrijk. In juni is de middenvelder vervolgens einde contract en vrij om een nieuwe club uit te kiezen. De 25-jarige Nigeriaan komt in Cyprus zijn ex-coach Yannis Anastasiou tegen.

Ajagun streek in de zomer van 2017 op voorspraak van Anastasiou neer in Kortrijk. Het duo had voordien ook al samengewerkt bij Panathinaikos en Roda JC. Ajagun ontpopte zich in Kortrijk snel tot een vaste pion en behield die status, na het ontslag van Anastasiou in november, ook onder nieuwe coach Glen De Boeck. Dit seizoen had de Nigeriaan het moeilijker in het Guldensporenstadion en onder Yves Vanderhaeghe, die in november vorig jaar Glen De Boeck opvolgde, verdween hij helemaal naar het achterplan. In totaal kwam hij in anderhalf seizoen tot 52 officiële duels (en negen goals) voor de Kerels.

Omonia Nicosia staat na vijftien speeldagen zevende in de Cypriotische eerste divisie. Het team van Anastasiou telt met Dimitris Kolovos (ex-KV Mechelen) nog een oude bekende van de Jupiler Pro League in haar rangen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.