VIDEO. Vrachtwagen moet uitwijken voor verkeer en belandt op flank op rijbaan

Zelzate - Op het kruispunt van de R4 en de Tractaatstraat/Leegstraat in Zelzate is vrijdagmiddag een ongeval gebeurd. Een vrachtwagen die uit de richting van Nederland kwam moet er uitwijken voor het verkeer en belandde op zijn flank op de rijbaan. Daardoor zijn twee vakken afgesloten.

Rond 14 uur moest een vrachtwagen, die een lading schroot van een verbrandingsoven uit Sluiskil richting de Staalfabriek van ArcelorMittal voerde, uitwijken voor het verkeer dat vanuit het centrum via de Kanaalstraat de Kennedylaan aan de Leegstraat op wou draaien. Dat verkeer negeerde een STOP-bord waardoor een bruusk remmaneuver van de vrachtwagenchauffeur zijn aanhangwagen deed kantelen.

Het ovenschroot belandde op het linkerbaanvak van het verkeer dat vanuit Gent kwam. Ook de linkerrijstrook werd door de opgetrommelde brandweer en politie afgezet om de plaats van het ongeval te beveiligen. In beide richtingen ontstond dan ook een onvermijdelijke file.

De bestuurder van de vrachtwagen raakte niet gewond, maar moest toch naar het ziekenhuis ter controle. Een firma moet de oplegger komen rechtzetten of eventueel de lading komen overladen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio