Patrick Decat wil naar iedereen luisteren

Patrick Decat wil naar iedereen luisteren

Patrick Decat zit al 30 jaar in de gemeentepolitiek. Foto: emd

Galmaarden -

Met Patrick Decat (CD&V) krijgt de gemeente Galmaarden voor het eerst in 18 jaar een nieuwe burgemeester.

Na 18 jaar burgemeesterschap werd Pierre Deneyer opgevolgd door partijgenoot Patrick Decat (55). Toch heeft de gemeente ook voor hem weinig geheimen. “Ik ben afkomstig van Tollembeek, heb altijd in Galmaarden gewoond en ook het verenigingsleven is me allesbehalve onbekend”, vertelt hij. “Ik behoor bij de oudsten in de gemeenteraad. Ik stapte 30 jaar geleden in de politiek, op vraag van Pierre, en werd onmiddellijk verkozen als gemeenteraadslid. Mijn ambitie om ooit burgemeester te worden, heb ik nooit ontkend. Het is dan ook een eer om nu de kans en appreciatie te krijgen.”

Goede groep

Patrick Decat werkt op een studiebureau en volgt er wegenis- en rioleringswerken op, een job die hij ook als burgemeester zal blijven uitvoeren. “Als burgemeester vind ik het vooral belangrijk om een goede groep te hebben, zowel in het gemeentehuis als het college. Die volstrekte meerderheid is belangrijk, al is het noodzakelijk om een luisterend oor te zijn voor iedereen, ook voor de andere partijen. Een goed voorstel, is een goed voorstel”, zegt hij.

“In het begin willen we met onze ploeg bekijken waar we momenteel staan op financieel vlak en zijn voor de komende legislatuur veiligheid, duurzaamheid en respect sleutelbegrippen. Dat gaat van het investeren in voet- en fietspaden tot het onderzoeken van alternatieve energiebronnen. Ook de integratie van de gemeente en het OCMW en de herbestemming van de Sint-Pieterskerk naar een ontmoetingsruimte die in verbinding staat met het Baljuwhuis vormen een uitdaging.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio