31-jarige Pool aangehouden voor inbraak en diefstal

31-jarige Pool aangehouden voor inbraak en diefstal

Themabeeld. Foto: Photo News

Gent / Ledeberg -

Een 31-jarige Pool is donderdagavond opgepakt door de politie nadat ze hem bloedend aantroffen in Ledeberg, waar hij rond 23.35 uur een inbraak had gepleegd in een boekenwinkel. Hij wordt ook verdacht van een poging tot diefstal in Dok-Noord en werd vrijdag aangehouden.

De politie werd donderdagavond opgeroepen naar de Hoveniersstraat in Ledeberg voor een inbraak in een boekenwinkel. Een raam van de winkel was er stukgeslagen met een baseballknuppel en onder meer de kassa werd gestolen. De politie kon niet veel later een 31-jarige Pool inrekenen met een bloedende wonde aan de rechterhand. In zijn omgeving lagen onder meer de kassa en boekenbons die hij had gestolen uit de boekenwinkel. De Pool werd ter plaatse verzorgd en gearresteerd.

Volgens het parket komt de man ook in aanmerking voor een poging tot het stelen van een jas in een kledingzaak in Dok-Noord donderdag rond 18 uur. Toen de verdachte door de uitbater werd betrapt toen hij het beveiligingslabel uit de jas trachtte te halen, gooide hij de jas naar de uitbater en vluchtte weg. De 31-jarige Pool werd vrijdag op verzoek van het parket voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem heeft aangehouden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio