Uniek dat schepenambt aan naamgenoot wordt doorgegeven

Uniek: schepen Kris Smet geeft zijn ambt door aan nieuwkomer… Kris Smet

De ‘nieuwe’ Kris Smet (CD&V)... Foto: dvk

Kruibeke -

Het moet een unicum zijn: de voormalige schepen van Financiën in Kruibeke en zijn opvolger dragen beiden dezelfde naam, Kris Smet. De ene komt echter op voor SamenVoorKruibeke, de andere voor CD&V.

In Kruibeke is nieuwkomer in de politiek Kris Smet (CD&V) voortaan schepen van Financiën, een ambt dat tot eind juni vorig jaar uitgevoerd werd door zijn naamgenoot Kris Smet van SamenVoorKruibeke.

Eind juni 2018 diende Kris Smet (SVK) zijn ontslag in als schepen wegens zijn drukke professionele verplichtingen. Zijn taken als schepen van Financiën werden toen overgenomen door Tina Van Havere (SVK).

Verzekeringen

Vanaf nu zal dat een taak zijn die Kris Smet (CD&V) op zich zal nemen. “Een logische keuze aangezien ik al bijna dertig jaar in de verzekeringswereld zit en ook tien jaar lang een bankkantoor heb gehouden”, zegt de ‘nieuwe Smet’ van CD&V.

Naamgenoten in een dorp als Kruibeke kennen elkaar ongetwijfeld en dat is ook in dit geval niet anders. “Dezelfde naam hebben schept een band. We grappen er ook al eens over”, zegt CD&V’er Smet. “Zo zei ik eens dat ik pennen had laten drukken voor hem, waarop hij antwoordde dat hij naamkaartjes voor mij had ontworpen. Dus we hebben altijd al een goed contact gehad. Tegelijkertijd is het ook wel bijzonder en vind ik het geestig dat ik die taak als schepen van Financiën juist van hem mag overnemen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees