Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

Geen vonnis, wel heropening debatten in bewogen rechtszaak

Ongeval waarbij 19-jarige jongen stierf, blijft vragen oproepen

Oostende/De Haan

-

Het ongeval waarbij Mustafa Al-Furaji (19) uit Oostende om het leven kwam, beroert nog steeds de gemoederen. De verschillende partijen blijven het oneens over het oorzakelijk verband tussen het ongeval en de dood van de tiener.

Anderhalve maand nadat de moeder van een dodelijk verkeersslachtoffer de beklaagde naar de keel was gevlogen, waren het vrijdag alleen de advocaten die het vonnis van de rechter kwamen aanhoren. Al sprak die geen vonnis uit, maar heropende de debatten. “Het kwam misschien door de commotie van vorige keer, maar het lijkt me toch noodzakelijk”, klonk het.

Straatrace

Het ongeval gebeurde drie jaar geleden op 4 november 2015 langs de Brugse Baan in Vlissegem (De Haan). Mustafa Al-Furaiji (19) uit Oostende en zijn kameraad M.H. (22) kwamen toen allebei van hun werk in Zeebrugge. De twee waren collega's en goeie kameraden. Volgens de politie waren ze aan het racen. Iets wat M.H. zelf ontkent. Feit is wel dat de twee allebei te snel reden.

Mustafa ging als eerste uit de bocht. Hij belandde met zijn wagen in de gracht. Niet veel later ging zijn collega uit diezelfde bocht. Hij reed de wagen van zijn kameraad aan en die vloog daardoor terug op de weg. Mustafa verdonk in de ondiepe gracht. Hij werd pas een uur later door de brandweer teruggevonden.

Onopzettelijke doding

niemand niet echt iets nieuws

M.H. werd gedagvaard voor onopzettelijke doding, maar zijn advocaten blijven erbij dat het niet vaststaat dat de dood van Mustafa door de aanrijding veroorzaakt werd. Bij de advocaat van de nabestaanden klinkt er een heel ander verhaal. “De verwondingen die hij door het eerste ongeval opliep, waren niet dodelijk. Het is door de tweede botsing dat hij in het water is beland. Laat een expert gerust nog eens alle verslagen bekijken”, zei ze.

Ook de politierechter worstelde er zichtbaar mee. Hij aanhoorde de argumenten nogmaals. De rechter zal op 25 januari een oordeel vellen. (tlg)

Het beste van Enkel voor abonnees