Elise Mertens is terug in Melbourne, waar ze vorig jaar halve finale speelde: “Tweede week halen zou al heel mooi zijn”

Elise Mertens is terug in Melbourne, waar ze vorig jaar halve finale speelde: “Tweede week halen zou al heel mooi zijn”

Foto: EPA-EFE

Elise Mertens (WTA 12) is terug op de Australian Open, waar ze vorig jaar de halve finale wist te halen. De 23-jarige Limburgse trainde zaterdag voor de eerste keer op Melbourne Park en gaf daarna een persconferentie. Dinsdag treft ze in eerste ronde de Slowaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA 77). Onze man ter plekke polste al even naar de verwachtingen.

Over haar terugkeer in Melbourne

“Ik ben heel blij hier terug te zijn. Het is een beetje als thuisgekomen, want ik heb mij hier altijd lekker gevoeld. Het is natuurlijk speciaal daar ik verleden jaar zo’n prachtig resultaat neergezet heb. Ik heb heel mooie herinneringen. Vandaag was de eerste training, en onmiddellijk op de baan waar ik vorig jaar mijn eerste ronde gespeeld heb. Dat was best leuk!”

Over haar ambities op deze Australian Open

“Ik bekijk het match per match. Het is een nieuwe ervaring daar ik een halve finale te verdedigen heb, maar iedereen heeft wel wat punten te verdedigen. Dit toernooi wordt wel meer resultaat gericht. En ik hoop vrijuit te kunnen tennissen. Ik ben niet zo snel tevreden, dus zou ik graag winnen, als er een mogelijkheid bestaat! (lacht) De tweede week halen zou al heel mooi zijn, want ik wil nog altijd aan die top staan, rond die Top 20 sowieso.”

Over haar voorbereiding

“Ik ben naar Hawaii geweest en aan de WTA toernooien van Brisbane en Sydney deelgenomen. Ik heb enkele goede wedstrijden gespeeld en er twee van gewonnen. Het geeft vertrouwen. Ik speel nu ook met een nieuw racquet (NvdR: van het merk Head), een bewuste keuze. Over het algemeen ben tevreden van mijn niveau, maar natuurlijk wil ik meer. Ik voel me goed met David Taylor, mijn nieuwe coach. Hij is heel aangenaam om mee te werken en heeft veel ervaring.”

Over de Slowaakse Schmiedlova, haar eerste tegenstreefster

“Verleden jaar was ik ook aan het toernooi begonnen tegen een Slowaakse. Ik hoop dat het een goed teken is. (lacht) Ik eb nog nooit tegen haar gespeeld. Het wordt dus sowieso een andere genre wedstrijd. Ik weet dat ze in de finale van het toernooi van Hobart zit. Ze kan dus best goed tennissen. Ik zal de wedstrijd proberen te bekijken en zeker ook beelden opzoeken op het Internet, via WTA TV.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.