Eindelijk: vanavond begint het wegseizoen opnieuw in Australië

Eindelijk: vanavond begint het wegseizoen opnieuw in Australië

Foto: AFP

Het wegseizoen begint vanavond met de Down Under Classic. Dat is een typisch Australisch criterium op een stratenomloop waarin er één scherpe ‘corner’ is en vier lopende bochten zijn. Het Adelaide Street Circuit eindigt in het King Rodney Park traditioneel op een massaspurt waarin Elia Viviani, Caleb Ewan en Peter Sagan dit jaar elkaar een eerste keer partij geven.

“Het is een uurtje het gashendel opendraaien. We zien wel waar het schip strandt, ik gooi me ertussen”, stelde Jens Debusschere die zijn debuut maakt bij Katusha-Alpecin. “Dat doe ik ook”, zei Jasper Philipsen die de sprinter met dienst is bij UAE Emirates. “Al is de Tour Down Under zelf nog zovéél belangrijker”, aldus de 20-jarige Limburger uit Ham die dinsdag zijn WorldTour-debuut maakt. De andere Belgen in de Tour Down Under die dinsdag onder een voorspelde hitte van 41 graden start, zijn Dries Devenyns (Deceuninck-Quick Step), Maarten Wynants (Lotto-Visma), Laurens De Vreese (Astana) en Thomas De Gendt (Lotto-Soudal).

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.