Nog acties gepland in ‘Weekend zonder alcohol’

Nachtelijke alcoholcontrole: 21 bestuurders met glas te veel op, twee zonder rijbewijs op de baan

Nachtelijke alcoholcontrole: 21 bestuurders met glas te veel op, twee zonder rijbewijs op de baan

Beeld van een vorige CRASH-actie van de politie. Foto: CMA

Gent -

De lokale politie hield vrijdagavond een CRASH-actie in het kader van het ‘Weekend zonder alcohol’. Van de 623 gecontroleerde bestuurders hadden er 21 te veel gedronken. De politie betrapte ook een bestuurder met een rijverbod én een bestuurder die geen rijbewijs heeft.

De verkeersdienst vatte tussen 20 uur en 4 uur post op de Corneel Heymanslaan en op de Deinsesteenweg en controleerde 623 bestuurders. 21 van de gecontroleerde bestuurders bleken onder invloed van alcohol. Negen bestuurders die alarm bliezen moesten hun wagen drie uur aan de kant laten staan. Zij hadden tussen de 0,22 en 0,35 promille alcohol in hun bloed en krijgen een boete van 179 euro.

Twaalf bestuurders bliezen positief en hadden dus meer dan 0,35 promille alcohol in hun bloed. De hoogte van hun boete zal afhangen van de rechter. Tien van hen moesten de wagen voor zes uur laten staan, twee andere bestuurders hadden zo veel gedronken dat hun rijbewijs meteen voor vijftien dagen werd ingetrokken. De politie controleerde ook drie bestuurders op drugs met een speekseltest. Een van hen bleek onder invloed van cannabis en zag zijn rijbewijs voor vijftien dagen ingetrokken.

Geen rijbewijs

Acht bestuurders hadden vrijdagavond niet te veel gedronken, maar liepen voor andere overtredingen tegen de lamp. Een bestuurder bleek te rijden tijdens een rijverbod, een andere bestuurder had gewoonweg geen rijbewijs. Een jonge bestuurder schond dan weer de voorwaarden van zijn voorlopig rijbewijs. Daarnaast takelde de politie nog een niet-verzekerde auto en werden boetes uitgeschreven voor het niet gebruiken van het kinderbeveiligingssysteem, het negeren van verkeersborden en onaangepast rijgedrag.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio