Hoe is het mogelijk? Stoffel Vandoorne kent ook in Marrakech technische problemen met zijn wagen

Hoe is het mogelijk? Stoffel Vandoorne kent ook in Marrakech technische problemen met zijn wagen

Foto: Getty Images

Nee, het wil ook in de Formule E voorlopig niet lukken voor Stoffel Vandoorne. Onze 26-jarige landgenoot is vandaag in Marrakech voor de tweede Formule E-race van het seizoen, maar dat verloopt opnieuw moeilijk. In de kwalificatie leek Vandoorne goed op weg naar de op dat moment snelste tijd, maar halverwege zijn snelste ronde viel zijn HWA AG-bolide stil.

Voor Vandoorne is het Formule E-avontuur vooralsnog geen succes te noemen, al is het seizoen natuurlijk nog zeer jong en heeft zijn gloednieuwe HWA AG-team nog wat last van kinderziektes. Tijdens de eerste race in Saudi-Arabië reed de Rumbekenaar een sterke kwalificatie, maar in de race kende hij problemen met zijn wagen en viel hij ver terug. Ook in Marrakech, waar vandaag de tweede manche van het kampioenschap wordt gereden, zit het momenteel nog niet mee voor Vandoorne. Hij moet straks als laatste starten.

Jérôme d’Ambrosio, de andere Belg in de Formule E, kon wel zonder problemen zijn ronde afwerken. Hij kwalificeerde zich met zijn Mahindra-wagen op de tiende plek, wat zeker perspectieven biedt voor de race. Vandoorne was overigens niet de enige die in de kwalificatie met pech te maken kreeg. De Duitser Maximilian Günther ging tijdens zijn snelle ronde de muur in. Even later was er in de pitstraat een merkwaardige kettingbotsing aan lage snelheid tussen Tom Dillman, Robin Frijns en Sam Bird. Die laatste pakte desondanks wel de pole position en de drie bijhorende bonuspunten.

De ePrix van Marrakech wordt straks om 16 uur verreden.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.