Tweede manche van Formule E deze namiddag om 16 u

Energy@home persoonlijke sponsor van Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne en David Veranneman. Foto: David Veranneman

Zulte - Energy@home, het Zults bedrijf gespecialiseerd in duurzame energie van David Veranneman uit de Waalstraat, wordt voor het pas begonnen raceseizoen FIA Formula E Championship de persoonlijke sponsor van Formule E-rijder en West-Vlaming Stoffel Vandoorne. Stoffel rijdt zaterdagnamiddag om 16 u zijn tweede race in Marrakech. Je kan de wedstrijd live volgen op Telenet Playsports Eurosport en via Facebook Formula E.

Het logo van Energy@home is het hele seizoen te zien op de kleding van Stoffel Vandoorne. David Veranneman ziet hierin een mogelijkheid om de producten van zijn bedrijf nationaal te promoten. Energy@home is gespecialiseerd in zonnepanelen voor privé woningen en oplaadposten voor auto's, fietsen en scooters.

Stoffel Vandoorne: 'Ik ben heel gelukkig met mijn nieuwe partner David en ik wil hem hierbij bedanken voor zijn steun. Formula E is wereldwijd de eerste volledig elektrische competitie voor straatraces en brengt de recentste vernieuwingen in het wereldje van elektrische voertuigen en alternatieve energie. Formula E brengt spannend entertainment maar versterkt vooral ook technologieën om de klimaatsveranderingen door luchtvervuiling te bestrijden.'

David Veranneman: 'Energy@home wordt de fiere sponsor van Stoffel Vandoorne in het lopende vijfde seizoen van ABB FIA Formula E Championschip. De filosofie achter deze competitie sluit naadloos aan bij onze activiteiten en bovendien zijn wij trots de wereldwijd befaamde autocoureur te kunnen ondersteunen.'

Na twee ontgoochelende seizoenen Formule Eén, met een kwakkelende auto bij McLaren, is Stoffel Vandoorne nu actief in de Formula E, waarbij de E staat voor 'elektriciteit'. Elektrisch aangedreven raceauto's dus, misschien wel de Formule Eén van de toekomst. Stoffel had deze morgen wel wat technische problemen met zijn bolide in de kwalificaties. Hij moet daarom om 16 u als laatste starten. Als de auto het houdt, is het de ideale gelegenheid voor Stoffel om zijn talent tentoon te spreiden.

Er is trouwens nog een andere Belg actief in deze competitie. Jérôme d'Ambrosio, eveneens ex-Formule Eén rijder, start vanop de tiende positie. d'Ambrosio heeft al een stevige ervaring opgebouwd in deze competitie waar hij al sedert het eerste seizoen in 2014 aanwezig is. Dit jaar komt hij uit voor het Mahindra team uit India.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio