Achter de coulissen van 't stadhuis

VIDEO. Christophe Peeters covert Wendy Van Wanten

Gent - Nadat hij eerder een video maakte over Filip Watteeuw (Groen) heeft Gentenaar Marino Lomme van poppentheater Charlekijn een nieuw filmpje gemaakt. Superschepen Watteeuw speelt er een kleine bijrol van 'presentator' in, maar hoofdfiguur is gewezen schepen Christophe Peeters (Open Vld). Lomme maakte op de muziek van "Achter de coulissen van Parijs" bij ons vooral bekend in de versie van Wendy Van Wanten, maar oorspronkelijk van Mireille Mathieu, een actuele Gentse versie: "Achter de coulissen van 't stadhuis."

"De latexpop van schepen Christophe Peeters had ik vorig jaar al gemaakt, omdat ik sowieso van plan was om voor een nieuwe productie van mijn poppentheater er ooit wel eens iets mee te doen. Maar zoals de politieke situatie in Gent de laatste weken evolueerde, kon ik die kans niet laten liggen. De feiten kunnen dan voor Christophe heel spijtig zijn, voor mij is het een dankbaar geschenk om er iets mee te doen", aldus Marino Lomme van poppentheater Charlekijn.

"En ik vond dat ik het moest lanceren vlak voor de nieuwjaarsreceptie, want dat is toch het echte begin van het nieuwe schepencollege. En nee, ik had hierover geen contact met Christophe Peeters. Ik hoor het wel als hij er opmerkingen over zou hebben."

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio