Belgen laten zich opmerken in Formule E: D’Ambrosio wint en wordt leider, Vandoorne valt uit na botsing met teamgenoot

Belgen laten zich opmerken in Formule E: D’Ambrosio wint en wordt leider, Vandoorne valt uit na botsing met teamgenoot

Foto: BELGAIMAGE

De tweede race van het Formule E-seizoen heeft een verrassende winnaar gekregen. Een uit België bovendien: het was Jérôme d’Ambrosio die in de ePrix van Marrakech de zege pakte na een spectaculaire wedstrijd. Voor Stoffel Vandoorne werd het een dag om snel te vergeten: nadat hij eerder in de kwalificaties al mechanische pech kende, viel hij nu bij de start meteen uit na een aanrijding met teamgenoot Gary Paffett.

LEES MEER.Hoe is het mogelijk? Stoffel Vandoorne kent ook in Marrakech technische problemen met zijn wagen

Bij de start liep het onmiddellijk fout: door een botsing in de eerste bocht moesten een pak rijders wijd gaan. D’Ambrosio, die als tiende gestart was, kon alles ontwijken en schoof meteen een aantal plaatsen op. Voor Stoffel Vandoorne zat de race er al meteen op: hij leek te laat te remmen in bocht één en reed zo zijn eigen HWA-teamgenoot Gary Paffett aan. D’Ambrosio bleef wél uit de problemen en kwam gaandeweg op plek drie terecht. Daar leek hij uiteindelijk ook te gaan finishen, maar door een gelukje kreeg hij de leiding in de slotfase zomaar cadeau.

Met nog negen minuten te gaan gingen Alexander Sims en kampioenschapsleider Antonio Felix Da Costa, nota bene teamgenoten bij het BMW-team, met elkaar in de clinch om de leiding. Dat liep fout af: Da Costa parkeerde zich in de muur, Sims moest wijd gaan en verloor drie plaatsen. D’Ambrosio reed zo plots op de eerste plaats. Na een lange safety car-fase werd er uiteindelijk nog één ronde geracet. D’Ambrosio kon zijn eerste achtervolger, de Nederlander Robin Frijns, nipt afhouden en won zo verrassend. D’Ambrosio, die bij de eerste race derde werd, is zo in één klap ook leider in het Formule E-klassement. Met 12 punten minder is de Portugees Antonio Felix Da Costa (BMW Andretti), die de eerste manche won, terug te vinden op de tweede plaats.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.