"We spreiden stilaan onze vleugels uit van in Beervelde"

Wintervonken van vzw Reinaert leveren 2.000 euro op voor woonproject MOK

Een delegatie van de onlangs opgerichte socio-culturele vzw Reinaert schonk zaterdagmiddag een cheque van 2.000 euro aan de buren van MOK (Mensen Ondersteunen en Krachtgericht werken). Het sociaal woonproject in Beervelde-Dorp mag zich volgens initiatiefnemers Thomas en Evelien trouwens verheugen in heel wat lokale ondersteuning uit de ruime buurt. "We spreiden stilaan onze vleugels uit, maar we willen niets forceren", klonk het zaterdag in de gezellige koffiebar;

Wintervonken is halfweg: het initiatief van SC Reinaert in zaal Sfeervelde heeft er twee succesvolle concerten opzitten, met Erline Van Hijfte en Coup de Frein. Die brachten uiteindelijk 2.000 euro op, een bedrag dat integraal naar de directe buren van MOK gaat. "We zijn uitermate tevreden" vertelt Thomas. "Ook dit bedrag zal een steentje bijdragen voor het busje dat we willen aanschaffen. Momenteel hebben we vier bewoners met een rolstoel, waarvan een met een elektrische rolstoel en dan dwingt aangepast vervoer zich wel op. Maar we hebben natuurlijk nog veel ideeën voor onze verdere werking."

Vzw MOK mag zich alvast verheugen in heel wat ondersteuning, onder meer na de inschrijving als goede doel voor Music For Life tijdens de Warmste Week. "De twee scholen hierachter - GBS Beervelde en De Sprankel - VROB, Point Rouge en A Propos uit Lochristi, de Politiezone Regio Puyenbroeck en vzw Reinaert, het zijn maar enkele voorbeelden van mensen en initiatieven die ons een warm hart toedragen. Ook met zelfstandigen uit de buurt hebben we goede contacten, dat kan overigens voor een wisselwerking zorgen want onze bewoners doen ook inkopen in de onmiddellijke omgeving", aldus de initiatiefnemers. "Ook heel wat vrijwilligers - begoede mensen die eigenlijk geen sociale noden hebben - melden zich aan om MOK mee te helpen, dat is hartverwarmend", zegt Raf Haentjens, de schoonvader van Thomas die de bouw van het project op zich heeft genomen. 

"Op dit moment is alles hier bezet, er wonen 10 mensen en de 11de is op komst. Het gaat niet alleen om het aanbieden van woonaccommodatie, maar ook om het invullen van een zinvol dagprogramma voor die mensen. We willen de buurt hierbij meer en meer betrekken, maar nog eens, zonder dingen kunstmatig op te leggen of bruusk te forceren. Ook onze koffie- en soepbar is ondertussen bekend én laagdrempelig. De voorbije zomer hadden we ook regelmatig groepen fietsers die de weg vonden naar hier, zonder dat we eigenlijk veel ruchtbaarheid hadden gegeven aan het initiatief."

Vzw MOK mag ook in de directe toekomst verder rekenen op ondersteuning van vzw Reinaert, want op 25 januari en 22 februari om 20 uur zijn er nog twee concerten gepland. Eind januari komt Evergemnaar Michel Goessens naar zaal Sfeervelde, een maand later komt de Muziekschool van Lochristi in ruime bezetting concerteren bij SC Reinaert. Wie er bij was op de Living Room Concerts van VROB, weet dat dat garantie is voor een fijne avond. Reserveren kan nu al via wintervonken@vzw-reinaert.be. Meer weten over MOK kan via deze link.

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio