De enige vrouw in het leven van Freddie Mercury verdiende al 44 miljoen euro aan ‘Bohemian Rhapsody’-film

De enige vrouw in het leven van Freddie Mercury verdiende al 44 miljoen euro aan ‘Bohemian Rhapsody’-film

Mary Austin en Freddie Mercury. Foto: Hollandse Hoogte

De film over rockband Queen, ‘Bohemian Rhapsody’, heeft al ongeveer 670 miljoen euro opgebracht. Dat is goed nieuws voor de makers, maar ook Mary Austin mag flink langs de kassa. De enige vrouw in het leven van Freddie Mercury zag haar bankrekening al met 44 miljoen euro aandikken, melden Britse media.

Heel wat kenners vielen uit de lucht toen ‘Bohemian Rhapsody’ vorige week de Golden Globe voor Beste Film won. De film over de Engelse rockband Queen werd niet gesmaakt door de recensenten, maar het publiek is wel grote fan. Dat blijkt uit de 670 miljoen euro die de film al heeft opgebracht.

Mary Austin

Het succes van de film is ook een goede zaak voor Mary Austin. De 67-jarige Britse leerde de toen 24-jarige en nog onbekende Freddie Mercury in 1970 kennen toen ze een 19-jarige kunststudente was. Het was het begin van een mooie romance, die in de film ook te zien is. Austin en Mercury gingen samenwonen en verloofden zich, maar hun relatie liep op de klippen toen de Queen-zanger haar bekende homo te zijn.

Ondanks de relatiebreuk bleven ze de rest van zijn leven wel erg goeie vrienden. Zo was Austin diegene die voor hem zorgde toen aids bij hem vastgesteld werd, waar hij in 1991 aan overleed. Mercury liet 50 procent van zijn toekomstige inkomsten na aan haar, de andere 50 procent ging naar zijn ouders en zijn zus. Na het overlijden van zijn ouders kreeg ze zelfs 75 procent van de inkomsten uit de muziek van de zanger.

Immens huis

Vandaag woont Austin nog steeds in het immense huis in Londen waar ze in de jaren 70 ging wonen met de Queen-zanger. Het telt 28 kamers en de waarde ervan wordt geschat op ruim 22 miljoen euro. Mercury zei ooit dat hij nooit meer zo verliefd is geworden als op Austin. “Ik kon nooit zo verliefd worden op een man als ik op haar geweest ben.”

Britse media becijferden dat ze er dankzij het succes van de film nog wat warmer bij zit. Zo werd ze al 44 miljoen euro rijker sinds de release.

De enige vrouw in het leven van Freddie Mercury verdiende al 44 miljoen euro aan ‘Bohemian Rhapsody’-film
Foto: AP
Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees