De ware verhalen van de Gebroeders Grimm

Foto: Encachado Teaterpunt

Zulte - Jeugdtoneel Encachado speelt ‘De Gebroeders Grimm - De Ware Verhalen’ in de Gaston Martenszaal in Zulte. De tekst werd geschreven door Koen Minjauw en Bernd Verzele. Samen met Griet Heyerick is Bernd Verzele ook verantwoordelijk voor de regie. De première heeft plaats op vrijdagavond 18 januari om 20 u in de Gaston Martenszaal.

Wie herinnert zich niet de fantasievolle verhalen die werden verteld net voor het slapengaan? Een ritueel dat het ingaan van de nacht makkelijker maakte. Sprookjes, zo worden ze ook wel eens genoemd. Maar wie vraagt zich eigenlijk af hoe deze sprookjes tot stand zijn gekomen?

Twee Duitse broers, Jacob en Wilhelm, die niet wisten wat ze wilden worden, kijken vooral graag naar mensen. En zonder dat zij het beseften, zien zij de verhalen geboren worden. Ze schrijven deze op en hebben een meesterlijk plan… Ze willen onsterfelijk worden. Ze willen dat hun verhalen van generatie tot generatie verder worden verteld. In een bandiet zien zij een wolf, van een naïef meisje maken zij Roodkapje. Een alleenstaande moeder met zeven kinderen leidt tot hun Wolf en de zeven geitjes, een mensensmokkelaar die twee verloren gelopen kinderen wil kopen van een oud dametje is de inspiratie voor Hans en Grietje. En als iemand zich prikt aan een spinnewiel is Doornroosje geboren.

Wij kennen die sprookjes… maar Encachado brengt de ware verhalen van de Gebroeders Grimm… Zij waren trouwens geen echte sprookjesschrijvers maar geleerde professoren aan de universiteit van Göttingen, die in het begin van de 19e eeuw als taalkundigen volksverhalen verzamelden maar … ze ook al eens durfden wat bijwerken.

Praktisch

Wanneer: vrijdagen 18 en 25 januari 2019, zaterdagen 19 en 26 januari om 20 u en zondag 20 januari om 15 u

Waar: Gaston Martenszaal, Staatsbaan 148,  Zulte

Toegang: €10. Reserveren kan via www.teaterpunt.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio