Zaak in Diegem is definitief dicht, toekomst lonkt vanuit basis in Elewijt

Sinthai neemt doorstart als take-away na annus horribilis

Sinthai neemt doorstart als take-away na annus horribilis

Jurgen Vandenbrande en Oeike Sin bouwen vanuit Elewijt weer aan hun droom. Foto: pvw

Machelen / Diegem / Zemst -

Na een jaar vol tegenslagen gooiden Jurgen Vandenbrande en Oeike de deuren van Sinthai in Diegem toe. Zes maanden na de sluiting neemt het Thaïs restaurant een nieuwe doorstart in Elewijt onder de vorm van een take-away, in het pand waar alles begon.

Jurgen Vandenbrande en Oeike Sin bouwden sinds 2014 aan hun droom: de opstart van een eigen Thaïs restaurant. Dat werd Sinthai aan de Tervuursesteenweg in Elewijt. De zaken draaiden goed, toen zich de mogelijkheid voordeed om het restaurant onder te brengen in een groter pand aan de Oude Haachtsesteenweg in het dorpscentrum van Diegem. Daar lagen meer mogelijkheden, dus werd de zaak in Elewijt doorgegeven aan Oeikes’ zus, die er ook een eigen restaurant startte.

Permanente sluiting

In Diegem vonden de inwoners snel hun weg naar een portie Tom Kha Kai of Nua Phad Krapraw. Maar wat begon als een sprookje, begon in mei 2017 fout te lopen. Een zware brand legde de achterbouw van het restaurant in de as en de zaak moest enkele weken sluiten. Het bleek het begin van een reeks tegenvallers, die uiteindelijk leidden tot de permanente sluiting van de zaak in Diegem.

De brand was een grote tegenvaller, maar daarna werden bij Jurgen nog diepere wonden geslagen. “We werkten dag en nacht om zo snel mogelijk weer te openen”, zegt hij. “Het restaurant kon in juni weer gasten ontvangen. Maar al die tijd bleven enkele broodnodige herstellingswerken, die door de eigenares dienden te gebeuren, uit.”

Onzekere toekomst

“In december zaten er nog steeds tijdelijke ramen en deuren in het gebouw. De koude kwam langs alle kanten binnen. We konden niet anders dan opnieuw sluiten.”

In maart 2018 kon Sinthai opnieuw openen. Maar de toekomst bleef onzeker. “De eigenares wilde het pand verkopen. Ik was graag in Diegem en het restaurant was een groot succes, dus ik had interesse. Maar de eigenares vroeg een veelvoud van de 350.000 euro waarop het pand was geschat. En dat voor een pand dat amper bewoonbaar was.”

Depressief

“Die deal ging dus niet door en in augustus volgde de definitieve sluiting. Ik heb maandenlang depressief thuis gezeten en ben op zoek gegaan naar nieuw, vast werk. Want door alle kosten in Diegem bleven we achter met een financiële kater.”

Toch hebben Jurgen en Oeike hun droom nog niet helemaal opgegeven. Het koppel maakt nu een voorzichtige doorstart in Elewijt.

“In hetzelfde pand waar alles begon. Mijn schoonzus verhuisde met haar zaak naar Antwerpen en dit gebouw kwam dus vrij. Maar door alles wat er gebeurd is, zijn we voorzichtig.”

Dat ene droompand

“Sinthai is nu dus een take-away, die vooral wordt gerund door mijn vrouw. Ikzelf blijf voltijds werken en spring na mijn uren bij. Dit pand leent zich overigens niet tot het restaurant dat wij voor ogen hebben. Maar we blijven wel zoeken naar dat ene droompand. In deze regio en tegen een faire prijs.”

“Want ik mis Sinthai echt. Ik had er een fantastische tijd en bouwde een goede relatie op met vele klanten. Tot vandaag krijg ik telefoontjes van mensen die een plaats willen reserveren bij Sinthai in Diegem. Hopelijk kan ik op een dag terugkeren.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio