Politiemensen verwond door weerspannige havenindringers in Zeebrugge

Politiemensen verwond door weerspannige havenindringers in Zeebrugge
Brugge -

In de haven van Zeebrugge zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee politieambtenaren lichtgewond geraakt bij een confrontatie met zes havenindringers. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Vier verdachten zullen via snelrecht worden gedagvaard.

De haven van Zeebrugge wordt door transmigranten vaak gezien als de poort naar het Verenigd Koninkrijk. Om dat probleem te counteren, is het binnendringen van een havenfaciliteit sinds midden juni 2016 een strafbaar feit. Voordien konden indringers enkel vervolgd worden voor hun illegaal verblijf in ons land.

Afgelopen nacht werden opnieuw zes mensen zonder papieren aangetroffen in de haven van Zeebrugge. De verdachten stelden zich weerspannig op, waardoor twee politiemensen lichte verwondingen opliepen. Twee transmigranten slaagden erin om te vluchten, de vier anderen werden wel gearresteerd. Het gaat volgens hun verklaringen om drie Algerijnen en een Palestijn.

Het parket zal de vier verdachten via snelrecht dagvaarden voor de correctionele rechtbank. De transmigranten zullen zich moeten verantwoorden voor het binnendringen van de haven, illegaal verblijf en weerspannigheid in bende.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees