‘Weekend zonder alcohol’

‘Weekend zonder alcohol’

Themabeeld alcoholcontrole door politie. Foto: rr

Deinze / Nevele / Zulte / Lovendegem / Zomergem / Waarschoot - Tijdens de nacht van zaterdag op zondag namen twee verkeersploegen van de Politiezone Deinze-Zulte-Lievegem deel aan de nationale actie ‘Weekend zonder alcohol’ in het kader van de huidige BOB-campagne in de strijd tegen het rijden onder invloed. Deze verkeersactie werd meegemaakt door drie aspiranten van de Oost-Vlaamse politieschool Paulo-Politieopleiding. Ondanks de geringe verkeersdrukte werden tijdens deze actie 213 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed.

Er werden zes processen-verbaal voor te veel alcohol opgesteld. Vijf daarvan kregen meteen zes uur rijverbod, de zesde onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen. Er werd ook een proces-verbaal voor drugs in het verkeer uitgeschreven met onmiddellijke intrekking van het  rijbewijs voor 15 dagen.

Daarnaast waren er nog twee onmiddellijke inningen voor alcoholgebruik, gepaard met drie uur rijverbod. Waarschuwingen waren er voor het niet kunnen voorleggen van een verzekeringsbewijs en voor een defect dimlicht.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio