Iljo Keisse en Jasper De Buyst steken eindzege Zesdaagse van Bremen op zak

Iljo Keisse en Jasper De Buyst steken eindzege Zesdaagse van Bremen op zak

Foto: Marc Van Hecke

Brussel -

Iljo Keisse en Jasper De Buyst hebben dinsdag de Zesdaagse van Bremen gewonnen. Het Belgische duo moest maandag de leiding nog afstaan aan de Italiaan Simone Consonni en de Zwitser Tristan Marguet, maar heroverde die dinsdag met brio.

Keisse en De Buyst wonnen niet alleen op punten (295). In de afsluitende ploegkoers zetten ze de concurrentie op één of meer ronden. De Deen Marc Hester en Duitser Theo Reinhardt (233 punten) werden op één ronde tweede, Consonni en Marguet (292 ptn) op twee ronden derde.

Voor de 36-jarige Keisse is het de derde triomf in de Noord-Duitse stad. In 2008 won hij de zijde van de Duitser Robert Bartko, in 2017 met de Duitser Marcel Kalz. Vorig jaar ging de titel naar de Duitser Theo Reinhardt en Kenny De Ketele, die na zijn val in Rotterdam forfait moest geven voor deze editie. De Ketele was in 2016 eveneens de beste in Bremen.

Keisse won dit seizoen ook al de Zesdaagse van Gent. Dat deed hij met zijn Italiaanse Quick-Step-ploegmaat Elia Viviani.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.