Ex-minister Sander Loones trekt de lijst

Jean-Marie Dedecker zal de West-Vlaamse N-VA lijst duwen

Jean-Marie Dedecker zal de West-Vlaamse N-VA lijst duwen

Oud-Kamerlid en burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker zal bij de federale verkiezingen van 26 mei de lijstduwersplaats innemen op de West-Vlaamse Kamerlijst van N-VA. Ex-minister van Defensie Sander Loones zal de lijst trekken. Dat is bevestigd aan onze redactie. Het kiescollege van N-VA moet zich daar donderdag over buigen.

Voor het Vlaams Parlement zal burgemeester van Izegem Bert Maertens de West-Vlaamse N-VA-lijst trekken. Vlaams minister-president Geert Bourgeois, die ook uit het West-Vlaamse Izegem afkomstig is, werd eerder al bevestigd als de Europese lijsttrekker van N-VA.

Provinciaal coördinator Sander Loones was woensdagavond niet bereikbaar voor commentaar. Belga vernam van bronnen bij N-VA wel dat het nationale kiescollege van de partij zich donderdag over de beschermde plaatsen (onder andere lijsttrekkers en lijstduwers) op de kieslijsten buigt. Het West-Vlaamse provinciale kiescollege zou zich dan volgende dinsdag over de keuzes voor de kustprovincie moeten uitspreken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees