Productie van ‘Avatar’ 2 én 3 afgelopen, dit is wanneer je ze in de bioscoop mag verwachten

Productie van ‘Avatar’ 2 én 3 afgelopen, dit is wanneer je ze in de bioscoop mag verwachten

Foto: ISOPIX

‘Avatar’, de film waarmee regisseur James Cameron het record van ‘Titanic’ als meest bekeken film brak, is ondertussen tien jaar oud. En na tien jaar is er eindelijk goed nieuws: de productie van zowel ‘Avatar’ 2 als 3 zit erop. De twee films zouden zelfs al definitieve releasedatums hebben. Cameron werkt ondertussen ook al aan delen 4 en 5, maar of die er ooit zullen komen, is helemaal nog niet zeker.

Het nieuws over de mogelijke sequels van ‘Avatar’ werd in 2010 al de wereld ingestuurd, maar daarna bleef het lange tijd stil. Dat een enorme onderneming als ‘Avatar’ veel tijd vergt, staat buiten kijf: nu pas werd de productiefase van films 2 en 3 afgerond. Alle opnames zijn dus achter de rug en de films kunnen afgewerkt worden voor verdeling naar de bioscopen.

‘Avatar 2’ zou op 18 december 2020 in première moeten gaan. Op de derde film is het dan nog een jaar wachen tot 17 december 2021.

Ondertussen werkt James Cameron, zoals hij steeds gezegd heeft, al naarstig aan delen 4 en 5 van de filmsaga. Ook al kan hij nog niet zeker zijn dat hij die films zelfs zal mogen draaien van Disney. Dat zou de films nog geen groen licht willen geven tot geweten is hoe goed deel 2 en 3 scoren. Al maakt Cameron zich daar gezien het succes van de eerste film waarschijnlijk niet al te veel zorgen over. Toen werd hem beloofd dat er een sequel zou kunnen komen zodra de film 1 miljard dollar opbracht in de zalen. Het werden er uiteindelijk bijna drie met een opbrengst van 2,787,965,087 dollar.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees