Thibau doet in DNA Nys beter dan papa Sven: “Einde discussie”

Als klein ventje werd het al duidelijk dat ook Thibau Nys meteen aardig overweg kon met de fiets. In de eerste aflevering van het tweede seizoen DNA Nys, waarin hij en papa Sven worden gevolgd, sluit hij een discussie af in zijn voordeel.

LEES OOK. Seizoen 2 van DNA Nys gaat van start: “Zijn droom is WK mee te rijden”

Thibau werd afgelopen weekend op het BK als eerstejaars nog knap derde bij de junioren. Vorig seizoen waren er echter nog veel meer successen bij de tweedejaars nieuwelingen. Hij probeerde het zegerecord van z’n vader toen die dezelfde leeftijd had te breken. En jawel hoor, Thibau verslaat de legendarische Sven Nys: “Discussie gesloten.”

Isabelle en Sven over Thibau

In de eerste aflevering kwam ook de unieke band tussen papa Sven en zoon Thibau die de twee dankzij de fiets opgebouwd hebben naar voren. Als mama heeft Isabelle het echter moeilijk met loslaten -zeker als het over school gaat - en het feit dat haar zoon niet altijd even bereikbaar is. Gelukkig is vriendin Melanie er:

Het kan echter ook niet altijd vanzelf gaan. Wanneer Thibau buiten het podium valt tijdens een koers, is hij teleurgesteld. En zijn reactie komt wel héél bekend voor:

LEES OOK. Niet Thibau of Sven, maar Jaak (71) is de echte ster van ‘DNA Nys’

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.