Café op Turnhoutsebaan twee maanden dicht door drugshandel

Café op Turnhoutsebaan twee maanden dicht door drugshandel

De politie viel eind december ook binnen bij vier cafés op de Turnhoutsebaan, onder meer bij café Poco Loco. Foto: rr

Borgerhout -

Café Poco Loco op de Turnhoutsebaan moet op bevel van burgemeester Bart De Wever twee maanden de deuren sluiten wegens drugshandel. Het café werd al gerechtelijk verzegeld sinds 30 september, nu gaat het bestuurlijk dicht van 21 januari tot 20 maart 2019. Midden december was de politie ook al binnengevallen in het café.

De politie stelde vast dat enkele cafégangers het café slechts minutenlang bezochten en daarna weer vertrokken. Twee personen die het café hadden verlaten, werden door de politie gecontroleerd. Ze hadden beide cocaïne op zak. Beide personen verklaarden die in het café te hebben gekocht, en dat ze dat ook in het verleden al hadden gedaan. Bij controle van het café werd nog een aanwezige persoon betrapt op cocaïnebezit.

De uitbater, die tevens de medezaakvoerder is, bleek de drugs verkocht te hebben. Dat bleek uit de persoonsbeschrijving van de twee cafégangers. De zaak werd doorzocht en de politie stelde vast dat in het café weinig tot geen dranken worden verkocht. Er waren geen klanten aanwezig die iets consumeerden noch stonden er ergens lege glazen. Tijdens de controle probeerden nog een tiental personen die zich verdacht gedroegen, binnen te komen in het café.

De politie vond geen drugs in de inrichting van het café, maar de verklaringen van de klanten, de drugs in hun bezit en de vaststellingen in de zaak bleken voldoende ernstige aanwijzingen van herhaaldelijke illegale praktijken. De zaakvoerder werd gearresteerd en voorgeleid.

Het café werd gerechtelijk verzegeld sinds 30 september. De zaak gaat nu twee maanden bestuurlijk dicht van 21 januari tot 20 maart 2019. Midden december viel de politie ook al binnen in het café, toen in een grootschalige actie bedoeld om een beruchte criminele familie op te sporen. Café Poco Loco was toen één van de vier cafés waar de politie binnenviel.

“Aangezien het niet de eerste keer was dat dergelijke feiten werden vastgesteld in het café, is de termijn noodzakelijk om leefbaarheid van de buurt te verbeteren en er de drughandel te ontmoedigen”, zo laat de stad Antwerpen weten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio