FOTO. Zeveren Sportief klopt Lovendegem in eigen huis

Met SK Lovendegem kondigde zich één van de moeilijkste verplaatsingen aan voor Zeveren Sportief. De vorige speeldag werd met 1-2 verloren van Meetjesland. Dat had Zeveren Sportief vooral aan zichzelf te wijten. Velen zagen het doemscenario van een nul op zes al hangen met een vrije val in het klassement als gevolg. Maar iedere wedstrijd moet gespeeld worden, zo ook SK Lovendegem – Zeveren Sportief van vorige zondag. Ive Steyaert was de reporter van dienst.

De eerste helft kunnen we kort samenvatten. Het aantal kansen kon op één hand geteld worden, de wedstrijd beperkte zich tot het middenveld. Zeveren Sportief liet SK Lovendegem patronen breien. SK Lovendegem had misschien veruit het meeste balbezit maar het kon er nauwelijks een kans uit puren. Op het einde van de eerste helft diende de Lovendegemse doelman Kevin Eeckhoudt een Zeverense kopbal met een heel knappe redding uit zijn rechter bovenhoek ranselen. Ook Sam Meisman had een goede reflex in huis op een poging van Lovendegem van heel dichtbij. Aan de rust knipperde een logische brilscore op het scorebord.

Hetzelfde beeld herhaalde zich na de rust. Opnieuw had SK Lovendegem veruit het meeste balbezit maar dat verzilveren met een doelpunt zat er niet in. Zeveren Sportief ving de geel-blauwen perfect en complexloos op.

Ondanks het balbezit, kreeg SK Lovendegem in de 62ste minuut het deksel op de neus. Hannes De Spiegelaere zette een aanval op vanop  eigen helft en verschalkte hierbij zowel het Lovendegemse middenveld als de verdediging. Hij schoot de bal laag en staalhard binnen en liet de Lovendegemse keeper ontredderd achter. De ploeg met het minste balbezit scoorde de 0-1.

SK Lovendegem begreep het nog niet en herviel in steriel middenveldspel. In de 70ste minuut was het opnieuw Hannes De Spiegelaere die alle Lovendegemnaren verschalkte met een copy-paste doelpunt, een identieke herhaling van zijn eerste doelpunt, 0-2. De Lovendegemnaren knielden letterlijk met de handen in het haar. Een tweede thuisnederlaag van het seizoen wenkte, dit stond duidelijk niet in het scenario.

De motor van SK Lovendegem schoot plots  aan en de kansen kwamen er . In de 80ste minuut lukten ze de aansluitingstreffer met een fraai schot vanop de baklijn via Arnout Martens, 1-2. Mede door de vervangingen en blessurebehandelingen bij Zeveren Sportief kondigde een stevige extra-time zich aan. SK Lovendegem reeg nu de kansen aaneen maar de bal werd steeds vakkundig weggewerkt door de Zeverense verdediging of Zeveren-keeper Sam Meisman. De grootste kans kwam zo waar in de 98ste minuut maar doelman Sam Meisman redde gevat. Het eindsignaal schalde. Grote vreugde bij al hetgeen paars-wit gekleurd was, de onverhoopte driepunter deed deugd. Ongeloof bij de Lovendegemse supporters die niet konden begrijpen dat de ploeg met veruit het minste balbezit ging lopen met de drie punten. Een onmachtig Lovendegem liet zich ringeloren door een uitgekookt Zeveren. 

De onverwachtse voetbalhoogdag voor Zeveren Sportief was nog niet voorbij. De onverhoopte driepunter werd stevig gevierd in het supporterslokaal café De Reisduif. Supporter Filip Van Parys trakteerde iedereen op zelfgebakken wafels. Vol trots poseerde waardin Denise tussen de spelers, trainersstaf en supporters van Zeveren Sportief, hiermee bewijzend dat Zeveren Sportief  een warme club is. Overwinning, gelijkspel of nederlaag, het speelt geen rol. “Wij, supporters staan achter onze voetbalploeg en dat is niet gezeverd...”, vindt alvast Ive Steyaert als supporter van Zeveren Sporitef en voorzitter van het plaatselijke feestcomité nie geZeverd!.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio