Ella Leyers en Hilde De Baerdemaeker spelen in Duitse ‘voodoofilm’

Ella Leyers en Hilde De Baerdemaeker spelen in Duitse ‘voodoofilm’

Foto: kh, rr

Ella Leyers (30) en Hilde De Baerdemaeker (40) staan ­momenteel in Antwerpen op de set van een nieuwe Duitse film die deels in Vlaanderen wordt gedraaid. De film heet Totenfieber en wordt geregisseerd door Titus Selge, die onder meer verschillende afleveringen van krimi ­Tatort draaide.

Totenfieber ­vertelt het macabere verhaal van ene Ellen Bouché, een 44-jarige vrouw die in Antwerpen heeft ­gestudeerd. Jaren later moet ze terug naar de stad om er haar overleden dochter, Sarah, te identificeren. Bizar genoeg ontvangt Ellen net op dat moment een ­bericht van haar dochter met de vraag om haar te redden. In ­paniek keert Ellen terug naar het mortuarium, waar het lijk van ­Sarah verdwenen blijkt te zijn.

Voodoosekte

Ellen begint aan een uitzichtloze zoektocht en wordt daarin bij­gestaan door een oude vriendin, Maggie de Fries. Zij is eigenaar van een kunstgalerie maar ze is ook een aanhanger van een voodoosekte. Via haar connecties in die obscure wereld probeert ze te achterhalen wat er met Sarah is gebeurd… tot ze zelf wordt om­gebracht. Ellen beseft dat haar ­eigen leven gevaar loopt, maar gelukkig kan ze rekenen op de steun van een ietwat dubieuze politieagent, Wouters.

Welke rollen Leyers en De Baerdemaeker precies gaan spelen, wou het Belgisch productiehuis Velvet Films, dat de film samen met het Duitse NFP produceert, gisteren niet kwijt. Ook Hilde De Baerdemaeker wou desgevraagd geen verdere toelichting geven. Leyers, vooral bekend van de Eén-reeks Professor T, en De Baerdemaeker, die onder meer in de series Coppers en Aspe te zien was, zijn overigens niet de enige Vlamingen in de cast van Totenfieber. Ook Steve Geerts (De ­Collega’s 2.0) en Tristan ­Versteven (Auwch en De Kotmadam) spelen aan de zijde van Duitse actrices zoals Nina Kunzendorf en Paula Kroh, die ­allebei in enkele Tatort-afleveringen voorkwamen.

Wanneer – en of – de film in ons land wordt uitgebracht, is momenteel niet bekend.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees