“Twaalf sporten met meer doping dan wielrennen”

“Twaalf sporten met meer doping dan wielrennen”

Foto: AP

Wielrennen is lang niet de sport met de meeste dopinggevallen. Dat blijkt uit de cijfers die de Mouvement pour un Cyclisme Crédible (MPCC) vergaarde in 2018. Deze vereniging van wielerploegen die staan voor een geloofwaardig wielrennen telde liefst twaalf sporten met meer dopingincidenten dan wielrennen.

Het wielrennen telde 17 geregistreerde dopinggevallen wereldwijd, terwijl koploper atletiek er 98 telde. Deden het ook slechter dan het wielrennen: baseball, gewichtheffen, voetbal, paardensport, powerlifting, cricket, American football, rugby, biathlon, tennis en boksen.

Van de dopinggevallen in het wielrennen vonden er elf in het wegwielrennen plaats: twee in de WorldTour (Roson en Siutsou), vier bij ProContinentale teams (Di Gregorio, Merino, Salas en de vrijgesproken Ista) en vier bij continentale ploegen (Najar, Brajkovic, Falon en Javier).

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.