Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

De opening is voorzien voor dit najaar.beliris

Brussel krijgt opleidingspoolvoor knelpuntberoepen

Anderlecht

-

De bouw van de eerste opleidings- en tewerkstellingspool voor industriële en technologische knelpuntberoepen in het Brussels gewest is afgerond. In twee jaar tijd werd in de industriezone Erasmus-Noord in Anderlecht een gloednieuw gebouw opgetrokken.

Het gebouw is bestemd voor opleidingen voor industriële en technologische knelpuntberoepen en wordt nu uitgerust door de toekomstige beheerder, Technicity.brussels. De opening is voorzien voor dit najaar.

Het gebouw bestaat uit twee delen. Het voorste gedeelte omvat kantoren, informaticalokalen, vergaderzalen en een cafetaria. De werkplaatsen en leslokalen achteraan werden opgetrokken in een industriële stijl. Het gebouw, waar opleidingen tot lifttechnicus, elektricien, lasser of industrieel tekenaar plaatsvinden, werd ontworpen met bijzondere aandacht voor de veiligheid, functionaliteit en onderhoudsvriendelijkheid.

Ligging

Het complex ligt vlakbij een metro- en treinstation, een Park & Ride en de autosnelweg. De bereikbaarheid van de site wordt nog verder verhoogd door een overdekte stalling voor 28 fietsen en carpoolplaatsen.

rudi vervoort minister-president “Deze pool moet opleiding en advies voor tewerkstelling ter beschikking stellen van iedereen”

“Dit centrum lanceert een positieve dynamiek voor de tewerkstelling en de opleiding in het Brussels gewest”, zegt Didier Reynders van Beliris. “Deze pool is ontworpen om het leren te bevorderen en geeft voorrang aan opleiding, vakmanschap en innovatie.”

“Deze pool moet bovendien opleiding en advies voor tewerkstelling ter beschikking stellen van iedereen, zodat de bedrijven in staat zijn om kwaliteitsproducten te produceren op basis van een Brusselse arbeidskracht van topniveau”, zegt minister-president Rudi Vervoort.

Beliris investeerde samen met het architectenbureau Burtonboy en de onderneming Koeckelberg 10,2 miljoen euro in dit project. (amg)

Het beste van Enkel voor abonnees