Vijftien maanden voorwaardelijk voor geel hesje dat stenen gooide

Vijftien maanden voorwaardelijk voor geel hesje dat stenen gooide

Foto: BELGA

Brussel -

De Brusselse correctionele rechtbank heeft vrijdagochtend de verdachte E.F. veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf met volledig uitstel van vijftien maanden. De man gooide tijdens de eerste betoging van de gele hesjes op 30 november met een steen en verwondde ook een agent toen hij zich verzette bij zijn aanhouding.

De motivatie van de rechter tegen de 37-jarige E.F. was zeer uitgebreid. De rechtbank oordeelde dat de verdachte effectief bij de eerste betogers was die met stenen begonnen te gooien naar de politie. Hij verwondde een agent toen die hem wilde aanhouden.

Toen de politie hem wilde oppakken, heeft de verdachte zich stevig verzet en om hulp geroepen bij zijn medebetogers. Al pleit E.F. dat hij nooit iemand heeft willen verwonden.

De correctionele rechtbank van Brussel veroordeelde de verdachte tot een voorwaardelijke gevangenisstraf met volledig uitstel van vijftien maanden en een boete van 800 euro waarvan de helft met uitstel.

Vrijdag spreekt de rechtbank zich nog uit over twee andere gele hesjes die verdacht worden van geweldplegingen tijdens de eerste twee betogingen op 30 november en 8 december.

Corrigeer

NIEUWS