Brandweer geeft groen licht: Holy Food Market gaat weer open

Brandweer geeft groen licht: Holy Food Market gaat weer open

x Foto: fvv

Gent - De Holy Food Market, de culinaire kapel vlakbij Sint-Jacobs, gaat vanavond weer open. Uitbater Ladislas Leys kreeg de toestemming van de brandweer." Wie vanavond langs gaat krijgt gratis hapjes geserveerd.

Vorige week ging het slot op de Holy Food Market. Het geduld van de brandweer was op. De toegangsdeur was niet brandveilig en de termijn om dat op te lossen was verstreken. Zaakvoerder Ladislas Leys stond op zijn achterste poten en sprak van "pesterijen" door de brandweer. De ondernemer had de onveilige deur verwijderd, waardoor de situatie volgens hem weer veilig was. Eén gesloten weekend én een gemist feest zorgde volgens Leys voor een gemiste omzet van 85.000 euro.

Maar vanavond (vrijdagavond) gaat de culinaire kapel dus weer open. "We zijn naar de rechter gestapt, maar op die uitspraak hoeven we niet te wachen." Intussen had Leys een nooddeur geplaatst, en die werd nu veilig bevonden. Volgende week wordt de definitieve, naar buiten draaiende deur geplaatst.

Holy Food Market excuseert zich voor het ongemak van de afgelopen week. "Om het goed te maken geven we vanavond gratis hapjes aan onze klanten."

 

 

 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio