Moeder klaagt “vrouwonvriendelijke alfabetlessen” in Brusselse school aan: “Schokkend en respectloos”

Moeder klaagt “vrouwonvriendelijke alfabetlessen” in Brusselse school aan: “Schokkend en respectloos”

Een Ierse vrouw pikt het niet dat haar zoontje in zijn Brussels school het alfabet leert aan de hand van “vrouwonvriendelijke” stereotypen. Ze postte de foto’s op Twitter en krezeg meteen bijval van veel andere vrouwen. “Dit is schokkend en respectloos”, klinkt het.

Toen haar zoontje thuiskwam van zijn Franstalige school in onze hoofdstad, verslikte Eve Geddie zich. De Ierse in Brussel wonende vrouw liet haar oog vallen op de foto’s waarmee hij het alfabet leert, en ze was allesbehalve blij met wat ze zag.

“Dus de vrouw met de dikke kont is hoe mijn zoon de letter D leert op school”, schreef ze op Twitter bij een foto van het blad. Daarop staat een foto van een vrouw, waar ‘La dame a un gros derrière’ bij staat geschreven. De d is tweemaal benadrukt, om die letter te leren. Ook andere foto’s op het blad vindt Geddie slecht gekozen. “De andere vrouwen zijn ofwel dom ofwel aan het dansen.”

Geddie voegde er nog aan toe dat “het tijd is voor een moeder-zoongesprek over het mannelijke falen om vrouwelijke personages authentiek te maken”.

Ze kreeg veel bijval van andere vrouwen die haar volgen op Twitter. “Dit schoolsysteem in België gebruikt bodyshaming van vrouwen om te leren lezen. Dit is schokkend en respectloos. Zet dit recht.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees