Kleuter in levensgevaar na verdrinking in zwembad in Louvain-la-Neuve

Kleuter in levensgevaar na verdrinking in zwembad in Louvain-la-Neuve

Foto: BELGAIMAGE

De jongen van 4,5 jaar die donderdagochtend verdronk in een privézwembad in Louvain-la-Neuve verkeert nog steeds in levensgevaar. Dat is vrijdagmiddag vernomen van het parket Waals-Brabant.

Het kind was donderdag met een groep van 23 kinderen uit de tweede kleuterklas van de gemeenteschool van Grez-Doiceau op zwemles in het zwembad Aqua Center (Promosport). Twaalf kleuters waren onder toezicht van een zwemleraar in een zwembad van 5 meter lengte en 1,2 meter diepte. Per twee dienden de kinderen het bad over te steken, iedereen uitgerust met een vlottende schuimrol. Een van de duo’s had de oversteek bijna voltooid toen de badmeester zich omdraaide om de volgende de oefening te laten uitvoeren. De jongen (geboren in juli 2014) is toen verdronken.

Het kind werd door het zwembadpersoneel gereanimeerd en nadien overgebracht naar de universitaire klinieken Saint-Luc in Brussel.

Het parket van Waals-Brabant heeft een dossier geopend. “Er worden vragen gesteld naar het toezicht van de zwemleraar, ook het feit dat drie leerkrachten zich ter plaatse bevonden. Het voorval is gefilmd, wat ons zal toelaten beter te begrijpen wat er is gebeurd”, aldus de procureur vrijdagmiddag.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees