Theatergroep Vooruit Deinze speelt ‘Orpheus Descending'

Theatergroep Vooruit Deinze speelt ‘Orpheus Descending'

Actrices Judith Verzele en Eline Vanlerberghe kwamen de première van 'Orpheus Descending' aankondigen in de studio van Radio Tequila. Foto: Roland Aerssens

Deinze / Nevele - Theatergroep Vooruit start het nieuwe jaar met de première van ‘Orpheus Descending’ op zaterdag 19 januari in zaal Palace op de Markt in Deinze. De gordijnen gaan open om 20 u. Het is een stuk van Tennessee Williams in een regie van Koen De Ruyck.

Het bekende mythische liefdesverhaal van Orpheus en Eurydice inspireert al eeuwenlang tal van grote kunstenaars en dat met prachtige verhalen, schilderijen, beelden en opera’s als resultaat. Ook theatergroep Vooruit ging er mee aan de slag. Zij brengen echter niet het klassieke verhaal maar de gebeurtenissen van ‘een’ Orpheus, gezien door de bril van de Amerikaanse dramaturg Tennessee Wiliams.

Het verhaal speelt zich af in een winkeltje in een kleine zuidelijke Amerikaanse stad waar conformiteit, seksuele frustratie, bekrompenheid en racisme hoogtij vieren. Op een dag stapt daar een jonge vreemdeling met een gitaar binnen. Lady, een vrouw van middelbare leeftijd, voelt zich tot hem aangetrokken. Lady heeft een verleden en eigen passies. De jonge vreemdeling is een verleidelijk tegengif voor haar liefdeloze huwelijk met haar oudere man en saaie leven in de kleine stad…

Tennesee Williams heeft heel wat topstukken bijeen geschreven. ‘Kat op een heet zinken dak’ en ‘Tramlijn Begeerte’ zijn hier twee voorbeelden van. Ook deze ‘Orpheus Descending’ past ongetwijfeld in deze rij.

Niet minder dan veertien acteurs geven het beste van zichzelf: Gust Bilcke, Silvie Detavernier, Kurt De Schepper, Eva Germeys, Raymond Haerens, John Lammertijn, Hilde Schoors, Veerle Schoors, Eline Vanlerberghe, Jesse Van Gompel, Timothy Van Wonterghem,, Debora Verzele, Judith Verzele en Marleen Wallaert.

Voorstellingen: zaterdag 19 januari 2019, vrijdag 25 januari 2019, zaterdag 26 januari 2019, vrijdag 1 februari 2019 en zaterdag 2 februari 2019 telkens om 20 u.

Tickets kosten €10 of € 9 voor studenten en senioren. Reserveren kan via www.vooruitdeinze.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio