In dit zonovergoten Italiaans dorp staan huizen te koop voor een euro

© ss

Wie naarstig op zoek is naar een leuke woning en toch een beperkt budget heeft, vindt misschien iets van zijn gading in het Siciliaanse dorp Sambuca. Daar staan momenteel huizen te koop voor slechts één euro.

nadb

Het bergdorpje op zo’n 75 minuten rijden van Palermo zag de voorbije jaren heel wat inwoners wegtrekken. Gevolg: veel leegstand en huizen die niet worden onderhouden. Om terug wat volk aan te trekken, stellen de autoriteiten daarom nu een aantal huizen te koop voor slechts één euro.

Natuurlijk zit er ook een ‘maar’ aan de koop: de nieuwe eigenaars moeten de woning binnen drie jaar opknappen. Die verbouwingen moeten minimaal 15.000 euro kosten en er moet een borg worden betaald van 5.000 euro tot de renovatie is voltooid.

Plaatsvervangend burgemeester Giuseppe Cacioppo benadrukt dat het niet om een publiciteitsstunt gaat. De huizen die te koop worden gesteld zijn eigendom van de stad. “We treden niet op als tussenpersonen tussen de oude en nieuwe eigenaars. Als je een huis wil, kan je het meteen kopen”, zegt hij aan CNN.

Nog aan het twijfelen? Cacioppo beschrijft zijn dorp als het aards paradijs. “We zitten middenin een natuurgebied, met een lange geschiedenis. Prachtige stranden, bossen en bergen omringen ons. Het is er stil en vredig, een idyllische plek.”

Het is niet de eerste keer dat een prachtig, zonovergoten dorpje leegloopt door de trek naar de grote steden. Kijk maar naar Mussomeli en Ollolai.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen