Frederik Van Lierde klaar voor 2019: “Ironman Hawaï? Laat me eerst maar een zesde keer winnen in Nice”

Frederik Van Lierde heeft de ontgoocheling van de Ironman van Hawaï stilaan verteerd en is klaar om in het voorlaatste jaar van zijn rijke triatloncarrière nog eens flink uit te pakken. Het hoofddoel wordt wederom de Ironman van Nice. Of hij nog terugkeert naar Hawaï betwijfelt hij.

Bijna drie maanden is het geleden dat ex-winnaar Frederik Van Lierde (39 jaar) op de Ironman van Hawaï genekt werd door een zeer discutabele tijdstraf (lees meer). “De ontgoocheling is stilaan verteerd. Ik moet wel zeggen dat het iets langer geduurd heeft dan normaal. Het is wat het is. Vergeten en voortdoen. Ik doe het veel te graag. Ik ben gemotiveerd en ambitieus voor 2019.”

Net zoals de vorige jaren wordt de Ironman van Nice (30 juni) het grote hoofddoel voor de voormalige Sportman van het Jaar. Van Lierde kan er met zes zeges alleen recordhouder worden. “Ik wil die wedstrijd absoluut zes keer winnen. Vijf weken eerder doe ik ook nog de Ironman van Lanzarote. En even later nog de Ironman 70.3 van Les Sables d’Olonne. Ik start mijn seizoen op 16 maart met een halve triatlon in Mexico.”

Overweegt Van Lierde om in oktober toch terug te keren naar de Ironman van Hawaï. “Voor de moment eerlijk gezegd niet. Maar ik wil mezelf nog een beetje tijd geven. Ik moet mij eerst proberen te kwalificeren voor Hawaï. Als dat lukt kan ik nog altijd zelf beslissen of ik ga of niet. Ik stel mijzelf de vraag: moet ik nog terug naar Hawaï? Ik heb de wedstrijd gewonnen. Maar je moet telkens een half jaar opofferen om goed te zijn in Hawaï, waardoor je andere wedstrijden laat liggen. Als je dan telkens stuit op een ontgoocheling… Misschien maak ik dit jaar wel de beslissing om te passen voor Hawaï en voor wedstrijden te kiezen die ik normaal gezien nooit doe.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.