Trump en Kim Jong-un gaan elkaar opnieuw ontmoeten

Trump en Kim Jong-un gaan elkaar opnieuw ontmoeten

Foto: AFP

De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zullen elkaar “eind februari” een tweede keer ontmoeten. Dat heeft het Witte Huis vrijdag bekendgemaakt. Waar de ontmoeting zal plaatsvinden, is nog niet aangekondigd.

“De president kijkt ernaar uit voorzitter Kim te ontmoeten op een plaats die later nog wordt aangekondigd”, zei Trumps woordvoerster Sarah Sanders na een anderhalf uur durende ontmoeting tussen Trump en Kims rechterhand Kim Yong-chol, in het Oval Office.

Tijdens de ontmoeting in het Witte Huis werden de denuclearisering en de tweede ontmoeting besproken. Eerder op de dag had Kims rechterhand ook al een ontmoeting met Trumps minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.

Waar de ontmoeting precies zal plaatsvinden, is nog niet duidelijk. Onder meer Vietnam wordt genoemd als mogelijke locatie.

Nucleaire ontwapening

Volgens waarnemers is er weer vaart gekomen in de gesprekken tussen Noord-Korea en de VS over de nucleaire ontwapening van Noord-Korea. Nog op vrijdag kwam een Noord-Koreaanse topdiplomate, onderminister voor Buitenlandse Zaken Choe Son-hui, aan in Stockholm voor onderhandelingen.

Trump en de Noord-Koreaanse leider zagen elkaar al een eerste keer in juni, in Singapore. Toen toonde Kim zich bereid tot een “complete denuclearisering”, maar concrete toegevingen bleven vooralsnog uit.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees