CVO Kisp biedt de opleiding Fotografie  in Oost-Vlaanderen aan zo'n 1.000 cursisten aan en heeft daarvoor een team van 25 leerkrachten.  De opleiding wordt zowel aangeboden aan volwassenen in avondonderwijs, als onder de vorm van tweedekansonderwijs voor jongeren die hun secundair onderwijs niet voltooiden.

In de laatste module van hun opleiding, Portfolio, krijgen de cursisten de opdracht hun kennis, inzichten en vaardigheden uit de negen voorgaande modules te integreren in een vrij te kiezen eindwerk. Zowel naar vorm als inhoud mogen de cursisten, in overleg met hun leerkracht, hun eindwerk invullen. Ze krijgen daar een jaar de tijd voor. Door die vrije keuze zijn de diverse eindwerken dan ook heel verschillend. Sommige studenten kiezen voor een klassieke aanpak van tentoonstellen, anderen hangen de foto's niet uit, maar verwerken ze in een boek. Zo is er bijvoorbeeld het werk van Ann Leys: die ging op zoek naar een 25-tal Gentenaars met uitheemse roots, en fotografeerde die allemaal op dezelfde locatie, in de klederdracht van hun thuisland. Een andere fotograaf maakte een fotoboek over één van de grootste cargotransporten. Nog een andere cursiste joos voor diverse vormen van zelfportretten. Daina De Saedeleer ging dan weer de technologische toer op. Zij koos er voor oml 365 dagen lang om klokslag 12 uur een onderwerp te fotograferen waar ze op dat moment was. Dat levert niet enkel inkijk in haar eigen wereld in, maar ze verwerkte die foto's op een wel bijzondere manier: de beelden zijn enkel te zien via een speciale Virtual Reality bril.

Portfolio. In de Campagne, Gijzelstraat, Drongen. O9, 20, 26 en 27 januari en 1, 2 en 3 februari van 10 tot 17 uur. Op 25 januari van 14 tot 19 uur en op 31 januari van 17 tot 20 uur. www.kisp.be
 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio