Kan Antwerp Giants dit weekend nog eens een Belgische topper winnen?

Kan Antwerp Giants dit weekend nog eens een Belgische topper winnen?

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

De topper van de veertiende speeldag van de EuroMillions League wordt vanavond (zaterdag) in de Spiroudôme afgewerkt. Charleroi ontvangt Antwerp Giants.

Charleroi en Antwerp Giants zijn op papier deze campagne de uitdagers van kampioen Oostende. Beide ploegen gingen echter al respectievelijk vijf en vier keer onderuit. Op dit moment is Brussels, dat zelfs won aan de kust, de grootste challenger van Oostende. De EuroMillions League telt ook dit seizoen weer 36 speeldagen zodat de Spirous en de Sinjoren nog niet moeten panikeren. Charleroi won trouwens al eenvoudig bij Antwerp Giants. De Antwerpenaars kunnen dan weer de Europese vorm van in de Champions League nog niet omzetten in zeges in Belgische toppers. “Mentaal en fysiek doen we op dit moment niet mee tegen Charleroi en Oostende,” zegt coach Roel Moors van Antwerp Giants. De nieuwe Amerikaanse center Landen Lucas is nog niet speelgerichtigd bij de Sinjoren. Benieuwd of de Giants vanavond een Belgische topper kunnen winnen? Leider Oostende ontvangt een zwalpend Kangoeroes Mechelen. De Maneblussers verloren al vijfmaal op een rij. Leuven Bears neemt het in de eigen Sportoase tegen Okapi Aalstar op. Zondag gaat Brussels in eigen huis tegen Luik, dat de van Kameroen afkomstige center Alexis Wangmene presenteert, op zoek naar een zevende opeenvolgende zege. Limburg United neemt het in de Alverberg van Hasselt tegen Bergen op.

Programma 14de speeldag EuroMillions League :

Zaterdag:

Charleroi-Telenet Giants Antwerp

Oostende-Kangoeroes Mechelen

Leuven Bears-Okapi Aalstar

Zondag:

Brussels-Luik

Limburg United-Berge

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.