Toast Literair: striptekenaar Marmus vertelt

Toast Literair: striptekenaar Marmus vertelt

Foto: Marmus

Deinze / Nevele - Davidsfonds Deinze en Landegem organiseren hun jaarlijkse Toast Literair, ‘De grootste literaire brunch’, op zondagmorgen 20 januari in zaal Rekkelinge in Deinze. Het begint om 10 u. Gast is striptekenaar Marmus, die ons zal wegwijs maken in de wereld van het beeldverhaal. Iedereen is hartelijk welkom.

Al voor het negende jaar op rij vindt op zondag 20 januari 2019 Toast Literair plaats, het grootste literaire ontbijt van Vlaanderen. Op zo’n 200 plekken in Vlaanderen en Brussel kun je dan genieten van een boeiende literaire activiteit bij een heerlijk aperitief of een uitgebreide brunch. Bekende en minder bekende auteurs en dichters nemen het woord en vertellen over hun boeken of lezen voor uit hun werk.

De verdwijning van ingenieur Diesel

Op zondag 28 september 1913 bezocht de beroemde ingenieur Rudolf Diesel de wereldtentoonstelling in Gent. Daar werden in de afdeling van de Usines Carels de motoren getoond die hij had uitgevonden. De dag nadien nam hij in Antwerpen de boot naar Engeland, maar…hij kwam er nooit aan.

Rond dit mysterieus gegeven bouwde Marmus een beeldroman. Op deze Toast Literair neemt de striptekenaar ons mee op een kleurrijke reis door de wereld van het beeldverhaal en evoceert hij de laatste dagen van de wereldberoemde uitvinder in een verhaal vol verrassingen met beelden uit het leven van Diesel, de wereldexpo van Gent en tekeningen uit de graphic novel.

Davidsfonds Deinze en Landegem -in het land van Nevele- trakteren aansluitend met een glaasje op het nieuwe jaar.

Praktisch

Wanneer: zondag 20 januari 2019 om 10 uur

Waar: De Rekkelinge, Desiré Delcroixstraat 1A, Deinze

Toegang: Leden Davidsfonds Deinze en Landegem gratis, Niet-leden €5 Inschrijven kan via Davidsfonds.Deinze@gmail.com of Diether De Coninck tel. 09 328 09 03 of Walter Uyttenhove tel. 09 371 62 49.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio