VTI Deinze renoveert werkplaats blok F met subsidie van € 22.881,21

Deinze / Nevele - VTI Deinze krijgt een subsidie van € 22.881,21 van Vlaams minister van onderwijs Hilde Crevits. Een opgetogen directeur Sam Heyerick: ‘De werkplaats bouw voor de tweede en de derde jaren wordt volledig vernieuwd. De leerkrachten hebben in het eerste semester samen met de leerlingen de vloer, ongeveer 1.000 m² , voorzien van een polybeton. De muren en plafond kregen een laagje verf. Dankzij dit goedgekeurde dossier van AGION, worden nu ook de elektrische voorzieningen inclusief LED-verlichting geplaatst als kers op de taart. Het einde van deze werken is voorzien 15 maart 2019.’

Bijna 18 miljoen euro voor 85 scholenbouwprojecten in Oost-Vlaamse scholen

Maandelijks kent AGION, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, subsidies toe aan scholen voor het vernieuwen van hun gebouwen. Van oktober tot en met december 2018 werd zo maar liefst 104 miljoen euro toegekend aan bijna 175 schoolbesturen in het vrij en officieel gesubsidieerd onderwijs in Vlaanderen en Brussel. Er zijn verschillende mogelijkheden om subsidies te krijgen, afhankelijk van het bouwprogramma en de kostprijs, bv. dringende werken, sanitair, volledig vernieuwen van het gebouw of een nieuwbouw.

Specifiek voor Oost-Vlaanderen werd er bijna 18 miljoen euro aan subsidies toegekend voor scholenbouwprojecten. 85 scholenbouwprojecten krijgen middelen toegewezen om hun gebouwen te vernieuwen en te moderniseren. Zo wordt de inhaalbeweging om schoolgebouwen te vernieuwen en te moderniseren verder gezet.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: ”Les geven én krijgen in moderne schoolgebouwen die voldoen aan de huidige normen is een win-win. Het stimuleert leerkrachten om te werken en leerlingen om te leren. De inhaalbeweging om schoolgebouwen te vernieuwen blijft onverminderd voortduren. Al in meer dan 9 op de 10 Vlaamse en Brusselse gemeenten worden nieuwe of grondig vernieuwde scholen gebouwd. Door deze investering van bijna 18 miljoen euro in onze Oost-Vlaamse scholen wordt opnieuw een grote stap voorwaarts gezet.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio