Dolleman ramt 14 voertuigen in verschillende gemeentes: “Plots remde hij, keerde hij om en reed op ons in”

Dolleman ramt 14 voertuigen in verschillende gemeentes: “Plots remde hij, keerde hij om en reed op ons in”
Ingelmunster / Izegem - In de nacht van vrijdag op zaterdag zou een grijze bestelwagen verschillende voertuigen aangereden hebben in Ingelmunster en Izegem. Zo ramde hij de wagen waarmee de 21-jarige Arne A. uit Izegem na een avondje stappen thuis werd afgezet.


“Vrijdagavond zijn we met een aantal vrienden op stap geweest in Brugge. Lowie was chauffeur en dronk die avond geen alcohol. Omstreeks 4.24 uur zette hij me thuis in de Baronstraat in Izegem af. We waren nog maar net geparkeerd op de oprit, toen een grijze bestelwagen nogal wild voorbijreed. Die ging plots op de remmen staan, keerde om en reed in op onze wagen”, aldus Arne A. Een bewakingscamera op de oprit registreerde de feiten.

Over het motief van de dader heeft Arne geen weet. “Toen we uitstapten, reed de man weg. Ik kon nog net zijn nummerplaat zien. De vriendin van Lowie werd geraakt aan het hoofd. Toen we de hulpdiensten verwittigden, kwam de bestelwagen plots opnieuw de straat ingereden. Samen met twee van mijn vrienden, die ook in de wagen zaten, liepen we zijn richting uit. Iemand van onze groep riep nog om op te letten, want de chauffeur kwam met zijn wagen over de borduur van het voetpad en probeerde ons te raken. We dachten echt dat hij ons zou doodrijden”, klinkt het.

Veertien voertuigen

“Uiteindelijk is de bestelwagen nog drie of vier keer gepasseerd”, vertelt Arne. “Ik vluchtte weg van de straat omdat ik dacht dat hij opnieuw op ons zou inrijden en belde aan bij de buren. Ook mijn ouders werden opgeschrikt door het lawaai en onze hond Jack begon wild te blaffen. We konden echter niet binnen, omdat onze wagen door de botsing tegen de poort werd gekatapulteerd.”

Enkele minuten na de feiten kwam de politie ter plaatse en kon de bestuurder van de bestelwagen wat verderop ter hoogte van Het Bierkasteel ingerekend worden. Het parket van Kortrijk en Ieper bevestigde dat er in de nacht van vrijdag op zaterdag een aantal aanrijdingen zijn geweest in Izegem en Ingelmunster. Daar zouden naar verluidt in totaal veertien voertuigen bij betrokken zijn. “Een persoon werd opgepakt, hij moet nog verhoord worden. In het belang van het onderzoek zullen we hier voorlopig niet verder over communiceren”, aldus het parket.

Lowie had na het ongeval last van zijn borstkast. De vriendin van de bestuurder, die ook vooraan in de wagen zat, werd met een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees